Chat with us, powered by LiveChat

Om att avslöja otrohet i Aftonbladet

Ahlberg datas metod att avslöja den som är otrogen. Lasse Ahlberg, ägare av Ahlberg data.
Ahlberg datas metod att avslöja den som är otrogen. Lasse Ahlberg, ägare av Ahlberg data.

Avslöja otrohet - eller dölja den

Aftonbladet gjorde för ett par år sedan ett stort reportage om Ahlberg data och vår otrohetsutredning – alltså vår speciella tjänst för att avslöja otrohet för den som vill få bekräftelse på om partnern varit otrogen.

Aftonbladet beskrev vår otrohetsutredning och ställde oss också mot vår motpol, den norska otrohetssajten Victoria Milan – www.victoriamilan.se. Victoria Milan är den ledande otrohetssajten i Skandinavien. Ägaren Sigurd Vedal säger till Aftonbladet:

– För oss är prio nummer ett att våra medlemmarna ska kunna vara hemliga.

Sigurd Vedal, grundare av otrohetssajten Victoria Milan.
Sigurd Vedal, grundare av otrohetssajten Victoria Milan.

Otrohetsknep för att undvika upptäckt

Detta är precis det motsatta syftet jämfört med Ahlberg datas otrohetsutredning. Aftonbladet refererar till en rad tips som Victoria Milan har lagt upp på sin sajt om hur man beter sig för att inte bli upptäckt. Till exempel:

  • Använd aldrig ett gemensamt konto för att betala för hotell eller restaurang.
  • Skaffa en extra, hemlig mobil som bara används för otroheten.
  • Ta med en uppsättning ombyten så att du inte återvänder hem med avslöjande parfymdofter.
  • Se till att träffas så långt från era respektive hem som möjligt eftersom risken att stöta på någon bekant minskar med avståndet.
Ahlberg data tar sig förbi otrohetssajternas hemlighetsmakeri och avslöjar otrohet.
Victoria Milan, den ledande otrohetssajten.

Ahlberg datas otrohetsutredning lanserades strax efter att Victoria Milan och den kanadensiska otrohetssajten Ashley Madison startade sina tjänster 2011.

– Vi ville marknadsföra oss som en motvikt till otrohetssajterna, säger Lasse Ahlberg till Aftonbladet. Vårt jobb är ju att avslöja otrohet i stället för att hjälpa folk att dölja den. Behovet av vår tjänst har vuxit kraftigt de senaste åren.

Otrogen planterar själv bevisen

Att leja en privatdetektiv som för 600 kronor per timma spanar på den misstänkta är hopplöst omodernt och kopiöst dyrt, skriver Aftonbladet. Att gå igenom en mobil eller dator tillhörande “gärningsmannen” är mycket enklare.

Den otrogna planterar ju själv alla bevis i mobilen eller datorn och det blir varken särskilt dyrt eller komplicerat att plocka fram bevisen på otrohet.

Samma utrustning som polisen

Den utrustning som används av Ahlberg data är likadan som den polisen använder vid it-forensiska undersökningar av datorer och mobiler.

Ahlberg datas otrohetsutredning är helt baserad på genomsökning av datorer och mobiler - och därför betydligt billigare än en traditionell utredning av privatdeckare.
– Vi behöver oftast bara mobilen eller datorns hårddisk i några timmar för att tanka ur all data, säger Mikael Stathin, it-forensiker hos Ahlberg data.

Nästan allt kan återskapas

När man kopierat hela minnet är det bara att börja sökandet. Nästan allt kan återskapas: raderade sms, chattloggar, besökta hemsidor, sökhistorik och mejl som skickats och tagits emot med mera. I en mobiltelefon går det också att logga var en person befunnit sig geografiskt vid olika tidpunkter.

Könsfördelningen är jämn när det gäller vilka som är otrogna och anlitar Ahlberg data för otrohetsutredning. Det är också vanligt att par kommer in tillsammans för att lämna in en mobil eller dator gemensamt. Det finns alla grader av otrohet. Vid ett tillfälle erkände en man för sin partner att han sexchattat med över 200 kvinnor och haft sex med 50 av dem.

Avslöja otrohet. Ahlberg data utreder och tar fram bevis på otrohet för den som söker bekräftelse.

– Kvinnan trodde honom inte förrän hon fick se bevisen, säger Lasse Ahlberg och ler. Konstigt nog tog inte förhållandet slut, utan hon förlät honom.

Efter en första genomgång berättar Ahlberg data för kunden ungefär vad man har hittat och sedan får kunden bestämma om Ahlberg data ska sammanställa en total dokumentation eller inte.

– Det vill de oftast och det är inget större merarbete, allt i telefonens eller datorns minne är ju i princip redan genomgånget, säger Lasse Ahlberg.

Vad kostar det att avslöja sin partner?

– En mobil kan vi gå igenom för mellan 2 000 och 5 000 kronor beroende på modell. En hårddisk från en dator från 4 000 och upp till 9 000 kronor.

Är det ett moraliskt ställningstagande mot otrohet från din sida?

– Nej, jag ser det som business. Fast visst känns det när en kund står och gråter i receptionen sedan vi talat om vad vi funnit.