Hårddiskkrasch – vi räddar dina filer

Att inte längre komma åt sina filer på hårddisken efter en hårddiskkrasch är en skräckupplevelse för de flesta. Men öppna inte hårddisken själv.
Att inte längre komma åt sina filer på hårddisken efter en hårddiskkrasch är en skräckupplevelse för de flesta. Men öppna inte hårddisken själv.

När hårddisken kraschat

En hårddiskkrasch är en upplevelse man knappast önskar ens en ovän. Den kommer alltid som en obehaglig överaskning när man minst anar det, som när Donald Trump gör ett nytt utspel.

Man har plötsligt inte access till sina projekt och sina filer längre som finns på hårddisken inuti datorn. Det kan vara alla bilder man tagit de senaste 10 åren, låtar man skrivit, spelat in och mixat, ett halvfärdigt bokmanus eller en doktorsavhandling som ska lämnas in på måndag.

Frustration, förtvivlan, ångest. Hårddiskkrasch.
Frustration, förtvivlan, ångest. Hårddiskkrasch.

Att förlora allt man har på datorn i en hårddiskkrasch kan vara som att förlora halva sitt liv. Grundaren av det här företaget, Lasse Ahlberg, var med om två förödande hårddiskkrascher. Det var så Ahlberg data kom till.

Har du själv råkat ut för detta? Det finns hopp. Vi kan rädda dina filer och dina projekt från den kraschade hårddisken, det är nästan 90 procents chans att vi lyckas, särskilt om du följer våra råd när det gäller hur man bäst hanterar hårddisken efter en hårddiskkrasch.

Att hantera en hårddiskkrasch

Experimentera inte med den kraschade hårddisken själv för att försöka få ut data ur den. Det är större chans att skadorna inuti disken förvärras än att du får ut fungerande filer.

Skivorna inuti hårddisken ska vara helt spegelblanka.
Skivorna inuti hårddisken ska vara helt spegelblanka.

Om det handlar om skadade sektorer, små skador på ytorna av skivorna inuti den kraschade hårddisken, vilket är vanligt, så förstörs fler och fler sektorer ju mer man håller på och försöker tanka ur den på fel sätt. Detta gör att det inte går att återställa lika många datafiler i fungerande skick, särskilt stora filer.

Stäng av den trasiga hårddisken och lämna in den till oss så orörd som möjligt. Då har vi den bästa möjliga chansen att rädda allt, eller nästan allt, åt dig.

Vi säger inte detta för att dra in mer pengar på hårddiskräddning från dig utan för att det är mycket trevligare och lättare för oss att jobba med en disk som inte har alltför omfattande skador. Vi kan leverera ett bättre resultat åt dig, vilket är roligare och mer tillfredsställande.