Kraschad hårddisk – vi räddar dina filer

Ahlberg data i Nacka Strand har lång erfarenhet av att rädda data från kraschad hårddisk.
Följ våra råd om du vill maximera chansen att rädda din kraschade hårddisk.

Hantera kraschad hårddisk

Här är lite goda råd till dig som just har råkat ut för en hårddiskkrasch och vill få hjälp med att återskapa kraschad hårddisk. Läs råden. Om du hanterar hårddisken på rätt sätt så finns det goda chanser att vi kan hjälpa dig återställa dina filer intakta.

Det är en riktig kalldusch när datorn “fryser” och man upptäcker att man plötsligt inte har access till sina filer längre. Datorn är helt förlamad, det går inte att göra något med den. Man försöker givetvis starta om datorn, men man kommer ingenstans. Det kanske hörs något konstigt, okänt ljud också inifrån datorn.

Blåskärm - Checkdisk går igång

Om en kraschad hårddisk går igång med Checkdisk bör du avbryta direkt.
Om Windowsprogrammet Checkdisk går igång kan det i många fall förstöra mer än det hjälper, särskilt om hårddisken har skadade sektorer.

Det är lätt att man drabbas av panik i en sådan situation och göra saker som inte är så kloka. Men gör inte det. Om du vill ha en verklig chans att få tillbaka alla dina bilder, videor, dokument och så vidare intakta så behöver du ha lite is i magen.

Saker du bör undvika

kryss
1. Försök inte tvinga ut information ur en kraschad hårddisk. Resultatet kan bara bli att hårddiskens skador förvärras.

2. Stäng av datorn i stället. Låt den trasiga hårddisken vara och ta kontakt med oss. Om du beskriver ditt hårddiskproblem kan vi ge dig information om vad som behöver göras.

3. I fall checkdisk skulle råka gå på och börja scanna hårddisken – stäng omedelbart av datorn med strömknappen. Checkdisk kan ställa till mycket stor skada eftersom programmet försöker flytta om filer på disken. Det kan skada hela filsystemet allvarligt eftersom det inte går att flytta data på en hårddisk som kraschat.

4. Om du har en mac och Disk Warrior går igång gäller samma sak. Disk Warrior är samma typ av program som Checkdisk. Stäng omedelbart av datorn med strömknappen.

Ring och kolla med oss. Vi hjälper dig gärna laga den kraschade hårddisken och vi kan återställa din data.
08-718 07 20