Skip to content

Kraschad hårddisk – vi räddar din data

Ahlberg data i Nacka Strand har lång erfarenhet av att rädda data från kraschad hårddisk.
Ahlberg data är ett ledande företag i Sverige när det gäller att återställa data från kraschad hårddisk. Vi har erfarenhet av hårddiskräddning sedan 2003.

Hantera kraschad hårddisk

Här är några råd som kan vara bra att följa för dig som just råkat ut för en hårddiskkrasch och behöver hjälp med att återskapa data från en kraschad hårddisk. Om du hanterar hårddisken på rätt sätt är chanserna mycket goda att vi kan hjälpa dig återställa dina filer intakta.

Det är en riktig kalldusch när datorn “fryser” och man upptäcker att man plötsligt inte har access till sina filer längre. Datorn är helt förlamad, det går inte att göra något med den. Man försöker givetvis starta om datorn, men man kommer ingenstans. Det kanske hörs något konstigt, okänt ljud också inifrån datorn.

Blåskärm - Checkdisk går igång

Om en skadad hårddisk går igång med Checkdisk bör du avbryta direkt.

Om Windowsprogrammet Checkdisk går igång kan det i många fall förstöra mer än det hjälper, särskilt om hårddisken har skadade sektorer.

Det är lätt att man drabbas av panik i en sådan situation och göra saker som inte är så kloka. Men gör inte det. Om du vill ha en verklig chans att få tillbaka alla dina bilder, videor, dokument och så vidare intakta så behöver du ha lite is i magen.

Saker du bör undvika

kryss

1. Försök inte tvinga ut information ur en kraschad hårddisk. Resultatet blir oftast att hårddiskens skador förvärras.

2. Stäng av datorn i stället. Låt den trasiga hårddisken vara och ta kontakt med oss. Om du beskriver ditt hårddiskproblem kan vi ge dig information om vad som behöver göras.

3. I fall checkdisk skulle råka gå på och börja scanna hårddisken – stäng omedelbart av datorn med strömknappen. Checkdisk kan ställa till mycket stor skada eftersom programmet försöker flytta om filer på disken. Det kan skada hela filsystemet allvarligt eftersom det inte går att flytta data på en hårddisk som kraschat.

4. Om du har en mac och Disk Warrior går igång gäller samma sak. Disk Warrior är samma typ av program som Checkdisk. Stäng omedelbart av datorn med strömknappen.

Ring och kolla med oss. Vi hjälper dig gärna laga den kraschade hårddisken och återställer din data.
Ring oss gärna på 08-718 07 20.