Skip to content

Rädda filer från mobiltelefon och surfplatta

ipad plus iphone C

Återskapar förlorade filer från mobiltelefon

Vi kan återskapa datafiler från din mobil eller surfplatta. Det gäller de allra flesta märken och modeller. Utöver dataåterställning gör vi också forensiska undersökningar av mobiler – i syfte att få fram bevis på brott på arbetsplatser exempelvis.

Det är mer komplicerat att rädda data från en smartphone än en dator. Det beror på att mobiltillverkarna “låser in” och krypterar datan i telefonerna för att ingen obehörig ska kunna komma åt informationen.

Dataräddning mobiltelefon. Upplåsning, dekryptering och extrahering av data ur mobiltelefon. Ahlberg data i Nacka Strand.

Det krävs självklart sofistikerad utrustning för att kunna låsa upp och avkryptera en modern mobiltelefon och återställa data från den. Den utrustning vi använder har från början utvecklats av en av världens mest beryktade (och skickliga) underättelsetjänster – Israeliska Mossad.

Det finns över 7 000 telefon-modeller med olika konfigurationer som vi behöver kunna koda av för att hjälpa dig återställa din data.

Data recovery - återställning av data från mobiltelefon hos Ahlberg data.

Cellebrite är det märke vi oftast använder när vi extraherar och räddar data från mobiltelefoner.

Vi har alltid den senaste och bästa utrustningen som går att få tag på, både när det gäller hårdvara och mjukvara. Detta för att kunna ta oss förbi låsen och krypteringarna – och kunna återskapa de filer du vill att vi ska rädda. Förutom oss och en handfull andra företag är det bara polisen som har tillgång till samma utrustning som vi använder.

Uppdaterad hård- och mjukvara

Det kommer nya telefonmodeller hela tiden och därför uppdaterar vi också både hårdvaran och mjukvaran kontinuerligt. Att vi är så pass up-to-date ger dig en verkligt bra chans att få tillbaka den information du vill återställa, bilder, dokument eller raderade sms till exempel.

Vad vi gör med mobiler/smartphones:

  • Upplåsning av telefoner och extrahering av rådata från interna minneskretsar
  • Datarekonstruktion (till exempel bilder) och raderade sms/mms
  • Forensiska undersökningar
  • Otrohetsutredningar (tar fram bevis på otrohet)
  • Reparationer, lödningar, byten av mikrochips med mera (endast i dataåterställningssyfte)

Vill du ha hjälp med dataåterställning från mobil eller surfplatta. Eller är du intresserad av att få en forensisk undersökning utförd.

Kontakta Mikael Stathin
Telefon: 08-718 07 20
E-post: micke@ahlbergdata.se