Skip to content

Reparera SSD hårddisk

Reparera SSD hårddisk hos Ahlberg data i Nacka Strand. Rädda data.

SSD-hårddiskar blir allt vanligare i datorerna – särskilt i extremt lätta och tunna laptops som MacBook air.

Reparera SSD hårddisk

SSD-hårddiskar är snabbare än traditionella hårddiskar, väger mindre och är inte lika känsliga för stötar. Men trots att det saknas rörliga delar går tyvärr SSD-hårddiskar sönder i ännu större utsträckning än vanliga mekaniska hårddiskar.

De är svårare att reparera och rädda data från en SSD-hårddisk dessutom, delvis för att de bygger på en helt annorlunda teknik än de mekaniska hårddiskarna.

Det finns inga rörliga delar i en SSD-disk, men de går sönder av andra anledningar än mekaniska hårddiskar. De har generellt kortare livslängd.

Steg för steg har vi blivit bättre på att hantera trasiga SSD-diskar. Vi har utökat kunskaperna om hur man kan reparera och återställa data.

Rädda data från SSD hårddisk hos Ahlberg data.

När vi får in en kraschad SSD-hårddisk idag beror chanserna till en lyckad dataåterställning ganska mycket på vad det är för typ och modell.

Det finns en uppsjö olika sorter. Vissa SSD-diskar går bra att reparera och rädda data ifrån. Men det finns också märken och modeller som är svåra att göra något åt. Du kan ringa angående din egen SSD-hårddisk och fråga en av våra tekniker om du har behov av att få data återställd. 

Generellt finns det gott hopp om att vi kan hjälpa dig återskapa filerna. Det finns ingen anledning att ge upp i förväg. Vi kan börja med att göra en undersökning som är gratis. Du kan också fylla i ett elektroniskt formulär på vår hemsida och skicka disken direkt till oss.