Skip to content

Demonproducentens låtar kunde räddas

Oscar Holter hade alla sina låtar på en trasig extern hårddisk. Ahlberg data kunde reparera den och rädda låtarna.
Oscar Holter, demonproducent hos Lionheart Records. Höll på att förlora en mängd nya låtar i en hårddiskkrasch med en extern hårddisk.

Trasig extern hårddisk

Skivbolaget Lionheart och deras stjärnproducent Oscar Holter höll på att förlora alla musikinspelningar med nya artister som Oscar gjort under en lång tidsperiod.

Alla låtarna fanns på en trasig extern hårddisk som kraschat och det fanns ingen backup. Att göra om allt skulle ta månader.

Men Oscar Holter gav inte upp utan letade och lyckades hitta Ahlberg data på Google. Ahlberg data kunde genomföra en dataräddning från den trasiga hårddisken och rädda alla låtarna. Därmed slapp Oscar göra om alltihop.

Army of Lovers på den tid det begav sig.
Army of Lovers på den tid det begav sig.

Till vardags jobbar Oscar Holter med att producera artister som Icona Pop, Alexander Rybak, Sanna Nielsen, Jill Johnson, Lotta Engberg och Amy Diamond med flera.

Han skriver dessutom låtar ihop med schlagerlegenden Bobby Ljunggren och den kontroversielle Alexander Bard.

Producent av världsklass

Av sitt skivbolag beskrivs han som “en av Sveriges, kanske världens, främsta trackproducenter. Alltid med fingertoppskänsla för vad som fungerar på topplistorna men aldrig klichéartad”.

Trasig extern hårddisk
På Oscars trasiga externa hårddisk fanns inspelningar med ännu ej etablerade artister som kan bli framtida stjärnskott. Vilka artisterna är vill han inte avslöja ännu.

– Nej, inte just nu. Men du kommer säkert få höra av en del av dem på radion så småningom.

Du är bara 26 år, men redan en veteran som producent och du är dessutom med i bandet Necro Facility. Hur kommer det sig att du blev producent och inte artist?

– Jag har alltid gillat att jobba med teknik framför allt, inspelningar och mixningar av låtar på dator är väldigt roligt. Det föll sig naturligt.

Vad använder du för program när du spelar in och mixar låtarna?

– Just nu Cubase, men vi ska gå över till Pro Tools snart.

Vad tycker du om den service med undersökning av den trasiga hårddisken och dataräddning som Ahlberg data utförde?

– Jag tycker att ni har gjort ett kanonjobb, jag har verkligen fått jättebra service. Det är grymt skönt att slippa göra om allt.